Bij de Les werkt met vaste coaches die stuk voor stuk ervaren, betrokken en goed opgeleid zijn.

Samen werken we aan de per kind gestelde doelen. Natuurlijk heeft elk kind zijn eigen, vaste begeleider. Zo zetten we onze capaciteiten maximaal in om uw zoon of dochter alle hulp te geven die hij of zij nodig heeft.

Nancy-Els de Jonge

Ik houd van jonge mensen. Van bijdragen aan hun ontwikkeling. Van hen het vertrouwen geven in zichzelf wat ze soms nog missen op deze leeftijd.

Omdat ik zelf een hele dwarse puber was kan ik zonder oordeel naast onze leerlingen en hun ouders staan. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn in deze fase van het leven. 

Ik ben docent en mentor geweest en weet daardoor precies wat er op school van leerlingen verwacht wordt en waar zij  vaak tegenaan lopen.

Daarnaast heb ik oneindig veel geleerd van mijn eigen dochter en zoon en de spiegel die zij mij voorhielden.  

Mijn roots liggen bij het Montessori- en Daltononderwijs en mijn persoonlijke slogan is dan ook ‘ik help je om het zelf te doen‘. Ik denk dat goede begeleiding daar altijd over moet gaan omdat je daarvan groeit en dat is het voor jong en oud het leukste wat er is. 

En oh ja, ik doe dit werk al sinds 1983;)

Alexandra van den Bos

Sinds 2021 ben ik werkzaam als begeleider bij Bij de Les. En wat is het leuk! Er is niks mooier dan onze leerlingen te begeleiden bij hun ontwikkeling, zowel met hun schoolwerk als in het dagelijkse leven. Daarnaast heb ik veel contact met de ouders en school; we hebben altijd korte lijnen met de mentoren en docenten.

Om leerlingen goed tot hun recht te laten komen, vind ik het belangrijk om van hun talenten gebruik te maken en het positieve te benadrukken. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de leerlingen, probeer een band met ze op te bouwen en ze op die manier veel persoonlijke aandacht te geven. Zo kun je samen een hoop bereiken! Hoe meer vertrouwen een leerling heeft in zichzelf, hoe gemotiveerder hij of zij wordt. Een klein (of groot) duwtje in de rug doet wonderen.

Ik heb veel ervaring in het begeleiden; zowel bij een huiswerkinstituut op Curaçao als op een middelbare school in Haarlem. Mijn doel is om mijn eigen enthousiasme over te brengen op de leerlingen zodat ze met een voldaan gevoel naar huis gaan en natuurlijk met het gewenste resultaat!

Frederiek van der Meer

Twee à drie middagen in de week help ik bij Bij de Les met de exacte vakken, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Dit heb ik een paar jaar geleden ook gedaan, dus eigenlijk ben ik terug van weggeweest.

Na mijn VWO op Groevenbeek met de profielen Natuur & techniek en Natuur & Gezondheid heb ik Agrotechnologie (landbouwtechniek) gestudeerd aan de universiteit van Wageningen.

De exacte vakken zijn echt mijn ding, ik vind ze erg leuk en ben er goed in. Ik vind het helemaal leuk om samen met kinderen te kijken naar de stof en het zo uit te leggen dat ze het zelf begrijpen en ermee kunnen werken.