Bij de Les werkt met vaste coaches die stuk voor stuk ervaren en goed opgeleid zijn.

Samen werken we aan de per kind gestelde doelen. Natuurlijk heeft elk kind zijn eigen, vaste begeleider. Zo zetten we onze capaciteiten maximaal in om uw zoon of dochter alle hulp te geven die hij of zij nodig heeft.

Nancy-Els de Jonge

Sinds 1983 geef ik huiswerkbegeleiding. In de loop van de jaren heb ik honderden leerlingen begeleid.

Sámenwerken met leerlingen op basis van vertrouwen, gebruikmakend van hun motivatie (ook al lijkt die soms verdwenen) levert áltijd resultaten op. Dat is niet alleen prettig voor hun ouders en voor ons, maar maakt leren ook voor leerlingen weer leuk.

Onze slogan is “Investeren in leren”. Dat is de essentie van onze begeleiding volgens mij. Omdat onze aanpak toekomstgericht is en leerlingen leren weer verder te kunnen. Ook wanneer ze bij ons weg zijn, ook bij het vervolg van hun studieloopbaan.

Nettie Holdermans-Janssen

Wanneer leerlingen de basisschool verlaten en starten op de middelbare school verandert er veel.

Leerlingen ontwikkelen zich op allerlei gebieden en er worden andere dingen van ze verwacht. Zeker wanneer dit een uitdaging is kan het fijn zijn wanneer iemand meedenkt met u als ouder en met uw kind de liefdevolle confrontatie aangaat.

Door mijn werkervaring als docent en als pedagoog kan ik leerlingen vakinhoudelijk ondersteunen en zal ik daarnaast altijd leerlingen motiveren om het zelf te doen.

Door jonge mensen voor vol aan te zien en ze te laten inzien waar hun talenten liggen krijgen ze weer vertrouwen en dat merk je in hun resultaten. Doordat ze bij ons ook geconfronteerd worden met vaardigheden die ze nog niet bezitten maar hierbij wel altijd ons aan hun kant hebben staan, kunnen ze in een vertrouwde omgeving fouten maken. En daarvan leren. En dat is waardevol voor de toekomst.

Naast de reguliere huiswerkbegeleiding ondersteun ik leerlingen die het vertrouwen in eigen kunnen kwijt zijn en waarbij hun angst om te falen het leerproces in de weg staat.

Frederiek van der Meer

Twee à drie middagen in de week help ik bij Bij de Les met de exacte vakken, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Dit heb ik een paar jaar geleden ook gedaan, dus eigenlijk ben ik terug van weggeweest.

Na mijn VWO op Groevenbeek met de profielen Natuur & techniek en Natuur & Gezondheid heb ik Agrotechnologie (landbouwtechniek) gestudeerd aan de universiteit van Wageningen.

De exacte vakken zijn echt mijn ding, ik vind ze erg leuk en ben er goed in. Ik vind het helemaal leuk om samen met kinderen te kijken naar de stof en het zo uit te leggen dat ze het zelf begrijpen en ermee kunnen werken.

Joëllen Jagersma

Door mijn studie Pedagogische Wetenschappen weet ik veel over jongeren; hoe zij zich ontwikkelen en waar zij mee kunnen worstelen. Ook weet ik door mijn studie welke benaderingen toegepast kunnen worden om met jongeren in contact te komen en ze te begeleiden.

Door leerlingen voor vol aan te zien, ze te erkennen en positief te benaderen, ze te motiveren en te stimuleren, zonder het werk van ze over te nemen, wil ik leerlingen laten zien dat ze tot veel meer in staat zijn dan dat ze wellicht zelf denken. Hierbij is het belangrijk dat uitdagingen niet uit de weg worden gegaan, dat tegenslagen worden overwonnen en dat door fouten maken geleerd wordt. Zodoende zullen leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen en zelfstandiger worden, iets wat heel belangrijk is voor het hele verdere leven.

Naast dat ik leerlingen begeleid en coach kan ik ze ook vakinhoudelijk helpen met vakken als scheikunde, natuurkunde, biologie en economie.