Bij de Les | Huiswerkbegeleiding Ermelo » Inez Kooij

Huiswerk, ik had er maar moeite mee toen ik in de brugklas zat, er was zoveel leukers te doen. Op het moment dat dit ook zichtbaar werd in mijn cijfers, heb ik samen met mijn ouders besloten dat huiswerkbegeleiding geschikt zou zijn voor mij. Vijf dagen per week, een jaar lang kon je mij na schooltijd vinden in een klaslokaal, huiswerk makend onder toezicht.
Op een gegeven moment was er een omslag in mijn houding richting mijn schoolwerk. Als mijn moeder mij vroeg of ik nog huiswerk had, zei ik: ‘Ja, maar ik doe eerst wat ik leuk vind: wiskunde.’ Dit is eigenlijk nooit veranderd, ik ben nog steeds gek op cijfertjes.
Na vijf jaar HAVO en achtereenvolgend twee jaar VWO met een Natuur & Gezondheid- en Natuur & Techniekprofiel, heb ik twee jaar Bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en de Technische Universiteit Delft, maar het onderwijs bleef mij trekken. Daarom heb ik afgelopen zomer besloten een tussenjaar te nemen.
Ik wil in dit jaar mijn toekomst overdenken en mij bezighouden met hetgeen ik echt wil: leerlingen enthousiasmeren en kennis overdragen. Met, in sommige gevallen, eenzelfde omslag welke ik tien jaar terug heb ondervonden.
Dit schooljaar zal ik twee middagen per week het hulploket zijn voor de bètavakken (wis-, natuur- en scheikunde) en Duits. Daarnaast zal ik op de vrijdagmiddag voor een groep leerlingen, hun huiswerkbegeleider zijn.